Finnwatchin tänään julkaistu selvitys kertoo, että eteläafrikkalaista viiniä Suomeen maahantuovien yritysten vastuullisuustyö on ottanut askeleita eteenpäin. Myös viinitilat ovat korjanneet Finnwatchin viime vuonna esiin nostamia puutteita. Puutteita korjanneet tilat tuottivat rypäleitä muun muassa Pearly Bay- ja Green Nature -viineihin sekä Kuronen Red- ja Vappu Organics -viineihin.
Ilmastonmuutoksen seuraukset rannikkoalueille konkretisoituvat Filippiinien Talisayssa. SASKin hankkeessa koulutetaan kalastajien ammattijärjestön johtajia ja tuetaan heitä neuvotteluissa, jotta aluetta kehitettäisiin hyvän hallintotavan mukaisesti ja kalastajien elinkeino turvattaisiin.
Maailman maiden päättäjät kokoontuvat ensi viikosta alkaen YK:n ilmastokokoukseen Azerbaidzhanin Bakuun. Suomalaiset kehitys- ja ympäristöjärjestöt vaativat kokoukselta vahvaa päätöstä uudesta ilmastorahoitustavoitteesta.
Nepalin terveydenhoitojärjestelmä lepää vapaaehtoisten terveydenhoitajien varassa. SASK ja JHL ja Tehy tekevät paikallisten liittojen kanssa yhteistyötä, jonka ansiosta ammattiryhmän olot paranevat pikkuhiljaa.
Brasilia on saman haasteen edessä kuin koko muukin maailma: miten toteuttaa vihreä siirtymä? Työntekijöiden kannalta tärkeä kysymys on, miten tehdä se oikeudenmukaisesti.
Yritysten vastuullisuus ei ole trendi, vaan se on tullut jäädäkseen. Viimeistään kahden vuoden päästä Suomessakin on laki, joka velvoittaa isot yritykset huolehtimaan ympäristöstä ja ihmisoikeuksista koko toimintaketjussaan.
SASK puolustaa työelämän ihmisoikeuksia Latinalaisessa Amerikassa nyt Brasilian São Paulosta käsin. Brasilia on mantereen suurin maa, jossa on perinteisesti ollut myös vahva ay-liike.
Kansainvälisten taloussuhteiden vahvistaminen ei saa tarkoittaa työpaikkojen laadusta tinkimistä.
Demokratia ja työntekijöiden perusoikeudet ovat murenemassa eri puolilla maailmaa. Työntekijöiden oikeuksien toteutumista globaalisti seuraava Global Rights -indeksi 2024 raportoi vakavista puutteista oikeuksien toteutumisessa.