Kaksi tuoretta tutkimusta kertoo laajoista puutteista vammaisten ihmisten työmarkkinatilanteessa. Tutkimusten myötä SASK laajentaa työtään vammaisten henkilöiden työelämäoikeuksien puolesta.
SASKin kalenterissa on jo monia tapahtumia kuluvalle vuodelle. Lue tästä, mitä kaikkea vuosi 2025 tarjoaa!
Päivi Vehmas, Mira Koskinen ja joukko muita suomalaisia osallistuivat marraskuussa SASKin opintomatkalle Malawiin. Matkalla he tutustuivat paikallisten työntekijöiden arkeen ja ammattiliittojen toimintaan.
SASK pitää FIFAn eilistä päätöstä myöntää kisat Saudi-Arabialle tyrmistyttävänä. Kisoja ei pitäisi myöntää maalle, joka loukkaa ihmisoikeuksia systemaattisesti. Eikö mitään ole opittu Qatarista?
Teemapäivän tarkoitus on lisätä tietoisuutta vammaisten ihmisten kohtaamista haasteista sekä korostaa yhdenvertaisuuden ja osallisuuden merkitystä kaikilla yhteiskunnan tasoilla. SASKin tuella edistetään vammaisten ihmisten asemaa työelämässä globaalissa etelässä.
SASKin pitkäaikaisin työntekijä Tarja Valtonen on luonut uutta ja edistänyt sinnikkäästi maailman työntekijöiden oikeuksia. Nyt yksi aikakausi SASKissa on päättymässä, mutta työ ihmisoikeuksien puolesta jatkuu.
Kun puhutaan ilmastonmuutoksesta ja työelämästä, ammattiliittojen tavoitteen työntekijöille voi tiivistää kolmeen sanaan: reilu vihreä siirtymä. Siitä keskusteltiin samaa nimeä kantavassa seminaarissa viime viikolla.
SASK saa joukkoonsa kehitysyhteistyön ja erityisesti työelämän ihmisoikeuksien laaja-alaisen asiantuntijan, jolla on pitkä kokemus kansainvälisestä työjärjestöstä ILOsta.
Finnwatchin tänään julkaistu selvitys kertoo, että eteläafrikkalaista viiniä Suomeen maahantuovien yritysten vastuullisuustyö on ottanut askeleita eteenpäin. Myös viinitilat ovat korjanneet Finnwatchin viime vuonna esiin nostamia puutteita. Puutteita korjanneet tilat tuottivat rypäleitä muun muassa Pearly Bay- ja Green Nature -viineihin sekä Kuronen Red- ja Vappu Organics -viineihin.