SASK ja joukko muita suomalaisia järjestöjä sekä yrityksiä laati työ- ja elinkeinoministeriölle kannanoton, jossa ne esittävät näkemyksensä EU:n komission omnibus-esityksen ongelmista.
Vapaaehtoisten yhteisöterveydenhoitajien ansiosta synnytys johtaa Nepalissa yhä harvemmin äidin tai vauvan kuolemaan. Mutta ylpeys työstä ei elätä, tarvitaan palkkaa. Naiset ovat heränneet vaatimaan sitä.
Kotiapulaisten ja heidän lastensa tilanteen parantamisessa on vielä hurjasti työtä tehtävänä maailmalla. Neljä viidestä kotiapulaisesta on epävirallinen työntekijä, vailla työelämän perusoikeuksia.
Komission tänään julkaisema niin sanottu omnibus-esitys on ajamassa koko EU:n yritysvastuusääntelyn kaaokseen.
SASK-lähettiläs Julianna Brandt-Smal palkittiin vammaisaktivismistaan muun muassa kutsulla Linnan juhliin viime vuonna. Tänä vuonna hän kouluttaa muita lähettiläitä vammaisuudesta ja on mukana SASKin teemavuodessa nostamassa esiin globaalia näkökulmaa asiaan.
Yritysten vastuullisuutta koskeva sääntely eteni EU:ssa hienosti viime vuonna. Nyt komissio uhkaa vesittää sääntelyä, joka on jo käynnissä tai alkamassa jäsenmaissa. Esimerkiksi Suomi valmistelee juuri omaa yritysvastuulakiaan.
Nenäpäivä-kampanja huipentuu lauantaina 22. maaliskuuta nähtävään suoraan lähetykseen, jonka tavoitteena on paitsi viihdyttää myös kannustaa ihmisiä mukaan tukemaan maailman lapsia. SASK on yksi järjestöistä, joka vie avun perille.
SASK kouluttaa uusia lähettiläitä huhtikuussa. Käytyäsi koulutuksen pääset osaksi SASKin vapaaehtoisverkostoa.
Afrikasta virtaa joka vuosi kymmeniä miljardeja dollareita laittomiin rahavirtoihin. Samaan aikaan valtavista mineraalivaroistaan tunnettu maanosa epäonnistuu miljoonien ihmisten elintason parantamisessa.