SAK:n viestintäpäällikkö Marjo Pihlajaniemi kävi Filippiineillä ja tutustui kahteen ay-aktiiviin. He tekevät työtä työntekijöiden oikeuksien puolesta samaan tapaan kuin liittoihmiset Suomessa, mutta yksi asia eroaa kuin yö ja päivä. He työskentelevät oman turvallisuutensa uhalla.
SASKin toiminnanjohtaja osallistui kuljetusalan maailmanjärjestön ITF:n kokoukseen ja vaikuttui ainutlaatuisesta tunnelmasta, joka yhdistää ihmisiä – ja kanavoituu toiminnaksi.
Kansainvälisen kunnon työn päivän teema on tänä vuonna rauha ja demokratia. Niitä tarvitaan pohjalle, jotta työ voi olla ihmisarvoista.
EU ja SASKin afrikkalaiset kumppaniliitot korostavat kilvan digitalisaation hyötyjä. SASKin Camilla Lohenoja paljastaa pelkonsa ja odottaa sitä päivää, kun ei tarvitse enää synkistellä digiuhkien edessä.
SASKin toiminnanjohtaja Juska Kivioja pohtii blogissa yritysten ihmisoikeusvastuuta ja sitä, voiko Fazerin suklaata syödä hyvällä omallatunnolla.
Syy liittyä ammattiliittoon saattaa olla hyvin erilainen Suomessa ja SASKin toimintamaissa. Monin paikoin liittyminen vaatii erityistä rohkeutta. Tätä pohtii SASKin toiminnanjohtaja Juska Kivioja blogikirjoituksessaan.
Kesän lähettilästreffejä eri puolilla Suomea vietettiin piknikkien ja leffailtojen merkeissä.
Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeudet (työ)elämässä toteutuvat usein vielä heikosti. Monessa Afrikan maassa hallinto väittää suvaitsevaisuuden olevan länsimaista hapatusta, vaikka todellisuudessa juuri siirtomaaherrat veivät suvaitsemattomuuden mantereelle.
Puhe ilmastonmuutoksesta saattaa kuulostaa etäännyttävältä: huolipuhetta, jargonia ja hankalia teknisiä ratkaisuja. Kuumeneva ilmasto on kuitenkin todellinen ongelma varsinkin globaalin etelän työntekijöille, ja ay-liikkeellä on oltava ratkaisuja. Niitä onkin.