Kaikissa hankemaissa Eswatinissa, Malawissa ja Lesothossa loukataan työntekijöiden oikeuksia, ja monet ovat epävakaassa ja haavoittuvassa asemassa. Heidän mahdollisuutensa valvoa etujaan ovat heikot tai olemattomat ilman vahvoja liittoja. Jo ennestään kapeaa kansalaistoiminnan liikkumavapautta on koronan varjolla kavennettu. Etenkin Eswatinissa liittotyö on erittäin vaikeaa ja jopa vaarallista.
Liitot tarvitsevat parempia digitaalisia taitoja, sisäisen demokratian kehittämistä, jäsenistön aktivointia ja lisää neuvotteluvoimaa uusien jäsenten myötä.
Seitsemän hankkeessa mukana olevien maiden ammattiliittoa on sitoutunut
- ottamaan laajempaan käyttöön tietotekniikan tarjoamia työmenetelmiä, joihin korona-aika on perehdyttänyt
- parantamaan jäsenistölle tarjolla olevia muuttuvaan työelämään sopivia tukipalveluja
- kasvattamaan järjestöjen kestävyyttä ja omavaraisuutta
- huomioimaan entistä paremmin marginalisoituneiden työntekijöiden asemaa.
Kansainvälinen tuki ja liittojen voimistuminen tasavertaiseen osallistumiseen perustuvina jäsenistönsä johtamina ja hallitsemina organisaatioina on tärkeää maiden demokratiakehitykselle.
Hankkeesta hyötyvät Eswatinin, Malawin ja Lesothon teollisuusalojen työntekijät, jotka työskentelevät kaivos-, tekstiili-, metalli- ja kemianteollisuudessa.
Hankekumppani on teollisuusalojen kansainvälinen liitto IndustriALL Global Union. Hankkeen toteuttavat sen Afrikan alueorganisaatio sekä seitsemän jäsenliittoa hankemaissa: Malawissa neljä, Eswatinissa kaksi ja Lesothossa yksi.