SASKin hallitus päätti keväällä kriisiavusta, jota kanavoitaisiin nykyisten yhteistyökumppanien kautta. Kriisiapua myönnettiin viiteen maahan, yhteensä 40 000 euroa. Tuki toteutettiin SASKin omalla rahoituksella, eikä tukeen käytetty ulkoministeriön myöntämiä varoja.
Yhteensä tukea annettiin noin 5 000 perheelle, jolloin perhettä kohden tuki oli keskimäärin 8 euroa. Tyypillinen tuen muoto oli ruoka-apupaketti, joka sisälsi riisiä, jauhoja, suolaa, sokeria ja/tai teetä tai vastaavia peruselintarvikkeita.
Esimerkiksi Filippiineillä reilu 1 800, Indonesiassa vajaa 800, Myanmarissa noin 1 700, Nepalissa lähes 700 ja Kolumbiassa noin 70 perhettä sai apua SASKin kautta.
Tilanne SASKin kumppanimaissa on ollut erittäin kriittinen. Joillakin aloilla työntekijöiden työ ja palkanmaksu ovat koronaviruksen takia kokonaan keskeytyneet, eikä työntekijöillä ole minkäänlaista sosiaaliturvaa tai vaihtoehtoista tulonlähdettä. Esimerkiksi kotitaloustyöntekijöiden asema on tilanteessa heikko, sillä heitä ei aina tunnusteta edes virallisesti työntekijöiksi.
Kriisiapu myönnettiin lahjoituksena hakemusta vastaan ja sen käytöstä raportoitiin SASKille. Valtion kehitysyhteistyövarojen lisäksi SASKin rahoitukseen osallistuvat jäsen- ja kannatusjäsenjärjestöt sekä yksityiset lahjoittajat.