SASKin lähettiläskoulutus syyskuussa
Kiinnostaako vapaaehtoistoiminta työelämän ihmisoikeuksien parissa? Hae mukaan SASK-lähettilääksi mukavaan porukkaan! Lähettilästoiminta on monipuolista vapaaehtoistoimintaa – pääset osallistumaan ja vaikuttamaan juuri sinulle sopivalla tavalla joko ohjatummin tai itsenäisemmin.
Vuoden 2025 lähettiläskoulutus järjestetään lähikoulutuksena Helsingissä 12.-13. huhtikuuta. Se pitää sisällään ennakkotehtävän ja viikonlopun mittaisen koulutuksen.
Lähettiläiden tehtävä on tehdä SASKin maailmalla tekemä ihmisoikeustyö tunnetuksi Suomen päässä ja osallistua vaikuttamistyöhön globaalien työelämän ihmisoikeuksien puolesta. He voivat esimerkiksi edustaa SASKia erilaisissa tapahtumissa, pitää teemoja esillä sosiaalisessa mediassa sekä järjestää itsekin tapahtumia omilla kotipaikkakunnillaan.
Kenelle?
Koulutus on suunnattu kaikille työelämän ihmisoikeuksista kiinnostuneille. Tavoite on lisätä tietoutta globaaleista työelämäkysymyksistä, SASKin ja sen kumppaneiden työstä maailmalla sekä tavoista vaikuttaa työntekijöiden oloihin. Aiempaa osaamista tai tietoutta aiheesta ei tarvita.
Osallistujista tulee SASKin vapaaehtoistoimijoita eli SASK-lähettiläitä. He voivat toimia ihmisarvoisen työn äänitorvina omissa verkostoissaan ja SASKin lähettiläsverkostoissa ja tapahtumissa sekä osallistua SASKin jatkokoulutuksiin ja hakea mukaan opintomatkalle.
Kouluttajina toimivat SASKin asiantuntijat ja mahdollisesti vierailevat puhujat kotimaasta ja SASKin hankemaista. Koulutuksen kieli on pääsääntöisesti suomi.
Koulutus on osallistujalle maksuton, ja siitä saa todistuksen. Se sisältää ohjelman, ruokailut sekä tarvittaessa majoituksen kahden hengen huoneessa ja yli 15 euron matkakulut julkisten kulkuvälineiden taksojen mukaisesti.
Paikka
Koulutus järjestetään Helsingissä. Paikka tarkentuu myöhemmin. Yöpyminen on järjestetty majoitusta tarvitseville koulutustilojen läheisyydessä.
Ohjelma
Lauantai 12.4.
09.00 Saapuminen ja aamukahvitus
09.30 Koulutuksen ohjelma ja käytännöt, tutustumista ja ennakkotehtävän purku
10.30 Mitä SASK tekee ja miksi kansainvälistä solidaarisuutta tarvitaan?
12.00 Lounas
13.00 ILOn perusoikeudet
14.15 Kahvitauko
14.45 Työpaja ILOn oikeuksiin liittyen
16.30 Päivän yhteenveto ja loppukeskustelu
17.00 Lopetus ja vapaata aikaa
Sunnuntai 22.9.
09.00 Vammaisten ihmisten oikeudet työelämässä
10.15 Me teemme hyvää – vai teemmekö, ja kenen ehdoilla?
11.15 Kahvitauko
11.30 Kansalaisyhteiskunta tarvitsee puolustajiansa
12.30 Mitä koulutuksen jälkeen? Vapaaehtoistoiminta SASKissa
13.30 Ryhmäkeskustelut osallistumisesta SASKin toimintaan
14.00 Yhteenveto ja koulutuksen päätös
Aikataulu on viitteellinen, jokaisen osion jälkeen pidämme pieniä taukoja. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Näin haet mukaan
Haku lähettiläskoulutukseen aukeaa helmikuussa. Toivomme, että koulutukseen hakee joukko eri ikäisiä, eri taustaisia sekä eri sukupuolta edustavia ihmisiä. Valinnoissa painotetaan moninaisuutta.
Lisätietoja koulutuksesta antaa SASKin vapaaehtoistoiminnan asiantuntija Roosa Rusanen: roosa.rusanen@sask.fi.