Työelämän ihmisoikeuksista kiinnostunut – hae mukaan SASKin lähettiläskoulutukseen!

SASK kouluttaa uusia lähettiläitä huhtikuussa. Käytyäsi koulutuksen pääset osaksi SASKin vapaaehtoisverkostoa. Haku on auki 28. helmikuuta asti.

SASK-lähettiläiden tehtävä on tehdä työntekijöiden oikeuksia ja SASKin työtä niiden puolesta tunnetuksi Suomessa. He osallistuvat viestintään ja vaikuttamistyöhön globaalien työelämän ihmisoikeuksien puolesta.

SASK on työelämän ihmisoikeusjärjestö, jonka tavoitteena on taata ihmisarvoinen työelämä ja elämiseen riittävä palkka kaikille myös kehittyvissä maissa. Käytännössä SASK toimii maailmalla yli 30 kehitysyhteistyöhankkeen kautta. Niissä parannetaan työntekijöiden mahdollisuuksia vaikuttaa omaan asemaansa ja työoloihinsa. Suomalaiset ammattiliitot tukevat SASKin työtä, ja pääosa rahoituksesta tulee Suomen kehitysyhteistyövaroista.

Lähettiläät voivat halutessaan toimia ohjatusti neljässä verkostossa, jotka keskittyvät kampanjointiin, vaikuttamistoimintaan, viestintään ja feissaustyöhön. Verkostojen ulkopuolella kukin lähettiläs voi toimia itseohjautuvasti. Jokainen voi pitää SASKin teemoja esillä omassa yhteisössään, esimerkiksi liittonsa ammattiosastossa tai paikallisyhdistyksessä, tai järjestää vaikkapa lähettilästreffejä omalla paikkakunnallaan.

Lisäksi lähettiläät voivat osallistua SASKin jatkokoulutuksiin ja hakea mukaan opintomatkalle. Matka on ainutlaatuinen tilaisuus päästä tutustumaan SASKin kohdemaan yhteiskuntaan ja kulttuuriin. Opintomatkoja järjestetään lähes vuosittain. 

Seuraava koulutus huhtikuussa

Seuraavan kerran lähettiläitä koulutetaan Hotelli Helkassa Helsingissä 12.–13. huhtikuuta. Haku on käynnissä 28. helmikuuta asti.

Kouluttajina toimivat SASKin asiantuntijat sekä mahdollisesti vierailevat puhujat Suomesta ja SASKin hankemaista. Koulutus pidetään pääsääntöisesti suomeksi.  

Koulutus on osallistujille maksuton. Se sisältää ohjelman ja ruokailut. Ohjelmaan kuuluu luento-osuuksia, keskusteluja, työpajoja sekä verkostoitumista muiden osallistujien kanssa.

Kauempaa tuleville korvataan myös majoitus ja matkakulut julkisten kulkuneuvojen hintojen mukaisesti (juna, bussi).

Tutustu SASKin lähettilästoimintaan ja hae rohkeasti mukaan! Maailmaa muutetaan yhdessä.

Lisätiedot: Roosa Rusanen, roosa.rusanen@sask.fi

SASKin vapaaehtoistoimijoita Olympiastadionin portailla

Webinaarisarja: Vammaisten ihmisten asema työelämässä

SASK järjestää tänä vuonna myös webinaarikoulutussarjan, joka keskittyy vammaisten ihmisten oikeuksiin työelämässä ja laajemminkin yhteiskunnassa – globaalista näkökulmasta tietysti. Koulutus on avoin kaikille kiinnostuneille. Lue lisää ja ilmoittaudu!

Jaa artikkeli: